זמינים עבורכם 24 שעות

0502666556

זומנת לחקירה? זקוק לייעוץ בהליכים פלילים? השאיר את הפרטים וניצור איתך קשר בהקדם!

    עבירות איומים

    עבירות איומים, עבירות סחיטה באיומים והעונש הקבוע עליהן בחוק:

    מרבית מאוכלוסיית מדינת ישראל, כלל אינה מודעת לעובדה כי עבירות איומים מכל סוג שהן, נחשבות כעבירה פלילית חמורה ככל העבירות הפליליות וכי קיימים לה עונשים כבדים שלא תמיד שווים את המחיר. בשנים האחרונות, חלה החמרה בענישה הן מצד מערכת בית המשפט והן מצד המשטרה לכל המאיימים למיניהם וזאת בשל גל האלימות הקשה ומקרי הרצח הקשים. נכון להיום, מספיק יהיה שאדם פלוני יתלונן על אלמוני במשטרה על איומים, בכדי שניתן יהיה לעצור את האחרון, לפתוח נגדו בהליך פלילי שישנה לו את החיים בקיצוניות.

    אם כך, בואו נסתכל על החוק היבש ולאחר מכן ניתן דוגמאות ונסביר אודותיו. נתחיל מזה כי עבירות איומים מוגדרות לפי חוק העונשין בסעיף 192 בזאת הלשון:

    "המאיים על אדם בכל דרך שהיא, בפגיעה בגופו, בחירותו, בשמו הטוב או בפרנסתו שלו או של אדם אחר , הן במטרה להפחיד, להזיק או להקניטו – דינו מאסר שלוש שנים" .

    עבירת סחיטה באיומים:

    עבירת סחיטה באיומים מוגדרת בסעיף 428 לחוק העונשין, לפיה :

     "המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו – מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו – מאסר תשע שנים".

    בשונה מעבירת איומים, עבירה של סחיטה באיומים היא עבירת פשע חמורה אשר העונש המרבי עליה הינו שבע שנים, אולם במקרה שהאיום מומש והמאיים אכן השיג את מטרתו במהלכו, הרי שהעונש המרבי הינו תשע שנים.

    עבירת סחיטה יכולה להתבצע בעל פה, בכתב או בהתנהגות.

    עבירות סחיטה באיומים מוגדרות על פי חוק כעבירות פליליות כתוצאה מהאלמנט ההפחדה מניעה מהאדם לחיות את חייו באופן טבעי ורגיל, ושימוש בפרטיו האישיים, חולשותיו ו/או שמו או קשריו של המאיים כדי להוציא ולקבל טובות הנאה שונות ובלתי מוסריות.

    סחיטה באיומים היא עבירה המגלמת מעשה אשר מתבצע תוך פגיעה שלא כדין באחד מהאינטרסים של הפרט, כגון: בגופו שלו או של אדם אחר, בחירותו, ברכושו, בפרנסתו, בשמם הטוב וכולי, כאשר הפגיעה נעשית על מנת להביא אדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה.

    איך בית המשפט מתייחס לסחיטה באיומים?

    מערכת המשפט בישראל אינה מקלה ראש בעבירות סחיטה באיומים. מדובר בעבירה פלילית לכל דבר ועניין, והיחס לעבירה זו נשקל בכובד ראש ובחומרה רבה, זאת מאחר ועבירה זו יש בה משום ניצול חולשתו של אדם ואיום ממשי על שלומו ובטחונו, שלא לדבר על המורא המוטל עליו, וזאת כדי להשיג ממנו דבר מה. על פי בית המשפט, עבירה כזו אינה מוסרית, בריונית ומחייבת עונש כבד.

    על אף שכיחותן של עבירות אלו, קשה לחשוף אותן. הסיבה לכך היא דווקא הקורבן, האדם המאוים, החושש לפנות למשטרה ולהתלונן.
    כשכבר כן מוגשת תלונה נגד אדם שמואשם בעבירת סחיטה באיומים, חשוב מאד שיהיה מיוצג על ידי עורך דין פלילי, בקיא בדינים ועבירות מסוג זה, אשר יבחן את המקרה לגופו ואת הנסיבות שהביאו את האדם להיות מואשם בעבירה זו. לעתים יכול להיות כי הדברים יצאו מכלל שליטה והמתלונן פירש את הדברים אחרת, או, במקרה ואכן בוצעה סחיטה באיומים, חשוב לשלול את הנסיבות, להבין את השתלשלות העניינים ולוודא כי אולי האיום נעשה ממצב של מצוקה קשה, חולשה וכדומה. הדבר בולט במיוחד אצל נאשמים שאינם עבריינים פליליים מוכרים ובעלי הרשעות קודמות.

    גם הקורבן, האדם שאוים, אם ימצא אם האומץ לגשת ולהתלונן במשטרה על המאיים, חשוב שיהיה מיוצג על ידי עורך דין, שילווה אותו בתהליך, יסייע לו לצלוח את החששות והפחדים, וחשוב מכך, יסייע לו להבין אם אכן יש עילה לתביעה או שמע לא פירש נכון את האיום או את הדברים שנאמרו לו.

    משרדנו מתמחה בייצוג נחקרים, חשודים ונאשמים בעבירות איומים. המשרד מעניק ייעוץ משפטי גם במקרים דחופים, ומלווה נחקרים וחשודים בעבירות איומים, משלבי החקירה ועד לייצוגם בבתי המשפט השונים.

    זומנת לחקירה? זקוק לייעוץ בהליכים פלילים? השאיר את הפרטים וניצור איתך קשר בהקדם!

      קידום עורכי דין בגוגל קידום עורכי דין בגוגל