זמינים עבורכם 24 שעות

0502666556

זומנת לחקירה? זקוק לייעוץ בהליכים פלילים? השאיר את הפרטים וניצור איתך קשר בהקדם!

    כתב אישום

    במדינת ישראל, עבירות פשע מחייבות הגשת כתב אישום על ידי רשויות התביעה שהעונש הקבוע בחוק לצידן הינו של שלוש שנים לכל הפחות. בטרם הגשת כתב האישום, החשוד מקבל הודעה בדבר העברת תיק החקירה לידי רשויות התביעה ואפשרות לשלוח בקשה המפרטת את הסיבות בגינן יש להימנע מהגשת כתב אישום נגדו. הליך זה קרוי שימוע והוא מעוגן בסעיף 60א' בחוק סדר הדין הפלילי. 

    לקבלת מענה מקצועי, ניתן ליצור קשר עם משרד עו"ד ציקי פלדמן. 

     

    אופן הגשת כתב אישום – כללים מחייבים 

    מהו כתב אישום?

    בהתאם לסעיף 67 לחסד"פ, החוק מגדיר כתב אישום ככתב דין ("אדם שיש להעמידו לדין יגיש עליו תובע כתב אישום לבית המשפט"). משמעות הגשת כתב אישום הינה כי המדינה מחליטה לפתוח בהליך פלילי נגד הנאשם בחשד לביצוע עבירה. הגשת כתב אישום מעבירה את ההליך הפלילי לדיון בכתליי בית המשפט וזאת לאחר סיום ניהול החקירה בידי המשטרה וגורמי התביעה. 

    במידה וקיבלתם מכתב יידוע מרשויות התביעה לגבי כוונה להגשת כתב אישום נגדכם, הרי שחשוב לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי מידי עורך דין פלילי מומחה ומנוסה שייצג אתכם בהליך השימוע

    כיצד נראה כתב אישום?

    • בראשית כתב האישום יופיע שם בית המשפט אליו הוגש כתב האישום – מדובר בבית משפט שרשות התביעה סבורה כי הוא בעל הסמכות המקומית והעניינית לדון מיטבית בכתב האישום.
    • כצדדים יופיעו: 
    1. הנאשם – שמו ופרטיו האישיים – השם המלא של הנאשם, מספר תעודת זהות, כתובת מדויקת, שם האב, ותאריך לידה.
    2. המאשימה –  מדינת ישראל – רשות התביעה המגישה כתבי אישום הינה רשות של המדינה ומכאן שהמאשימה היא מדינת ישראל והיא זו המנהלת את ההליך. בחלק זה יופיעו הפרטים של המאשימה לצורך יצירת קשר: מספר טלפון, מספר פקס, שלוחה וכו'.
    • פירוט הוראות החיקוק שלפיהן מואשם הנאשם – מדובר בציון עבירות ספציפיות בהן רשות התביעה החליטה להאשים את הנאשם.
    • תיאור של העובדות המהוות את העבירה כולל ציון מקום וזמן במידה ופרטים אלה ניתנים לבירור. פירוט של השתלשלות האירועים כפי שעולה מתיק החקירה, הנסיבות והראיות על פיהן ועל בסיסן הוחלט להגיש כתב אישום.
    • הצגת שמותיהם של עדי התביעה שהרשות התובעת סבורה כי ביכולתם להוכיח את אשמתו של הנאשם. 

    ברוב המקרים, עם הגשת כתב האישום יתלוו עמו שתי הודעות נלוות:

    • הודעה לבית המשפט לפיה ישנה אפשרות שבמידה והנאשם יורשע, המדינה תעתור למאסר בפועל.
    • הודעה לנאשם לפיה הוא רשאי לפנות למשרדי הסנגוריה הציבורית ולבדוק לגבי זכאות לייצוג משפטי מקצועי על ידי סנגור ציבורי.

     

    מהם השלבים לאחר הגשת כתב האישום?

    לאחר הגשת כתב האישום, יוזמן הנאשם לבית המשפט להקראת כתב האישום, שזה הוא גם החלק החשוב ביותר המסמן על פתיחתו של המשפט. ההקראה תתבצע במסגרת דיון משפטי ובו הנאשם יידרש למסור את תגובתו – כופר באישום – כולו או מקצתו, או מודה באישום – כולו או מקצתו. רק לאחר תגובת הנאשם, יתחיל הליך הבאת ראיות הצדדים.

     

    כתב אישום – ייעוץ וייצוג משפטי בהליך פלילי מידי מומחים

    משרד עו"ד ציקי פלדמן מתמחה בתחום הפלילי בדגש על מאבקים חברתיים וציבוריים שונים. משרדנו מעניק ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי מלא בתחום הפלילי וזאת על בסיס ניסיון מקצועי עשיר ורקורד של הצלחות בניהול תיקים פליליים מורכבים בהצלחה יתרה.

     

    בכל מקרה שהוגש נגדכם כתב אישום או שישנו חשש שיוגש נגדכם כזה, פנו אלינו בטלפון: 050-2666556 או השאירו פרטים באתר ונחזור אליכם בהקדם.

    זומנת לחקירה? זקוק לייעוץ בהליכים פלילים? השאיר את הפרטים וניצור איתך קשר בהקדם!

      קידום עורכי דין בגוגל קידום עורכי דין בגוגל